O Martini Lenasi in Fit365

Sem Martina Lenasi Velušček, certificirana osebna trenerka in strokovnjakinja za oblikovanje telesa z več kot 20 leti izkušenj v vodenju skupinskih in individualnih treningov, ter ustanoviteljica obalnega fitnes centra Fit365.

Večina me pozna kot energično, samozavestno, neustavljivo 42-letnico istrskih korenin, kateri je vesolje podarilo dve plati življenja. Tisto lepo, nasmejano in tisto kruto, življenjsko, ki me tako ali drugače zaznamuje.

Odločila sem se, da bom obe različici sebe delila z vami.

Leti 1998 in 2004, ko se mi je življenje postavilo po robu...

Moja zgodba je ima dva tragična trenutka. Najprej mi je pri rosnih 20-ih leta 98' zaradi srčnega infarkta umrl oče, nato naju je z bratom Matejem le 6 let kasneje zapustila še mama (možganski tumor). Izguba obeh staršev je bila za zame zelo velika življenjska izkušnja, ki se je odrazila v obliki depresije in vsesplošne tesnobe.

Ko sem se dotaknila dna, sem imela na voljo dvoje: borba ali predaja. Odločila sem se za borbo in si rekla: ''zmorem, pa makar krepam''. Odločila sem se za šport, ki mi je vsa ta leta pomagal graditi tiste prave življenjske temelje, na katerih se počutim zmagovalno in ponosno nase.

Na začetku ni šlo vse po načrtih.

Ko sem se v vlogi laika spustila v svoje novo športno življenje, se mi je kaj hitro zgodilo ravno tisto, česar si nisem želela. Telesni kolaps.

Trenirala sem po 3 ure in več na dan, ker bolj kot sem bila utrujena in uničena po treningu, lažje sem svoja starša pustila za seboj. Lažen občutek, ki je v tistem obdobju odganjal tesnobo. Ob tem sem drastično shujašala na ''čez palec'' preštetih 43 kilogramov, si nakopala en kup zdravstvenih težav in izgledala kot ''štikadent'' (istrski izraz za zobotrebec).

Ob spoznanju, da kar počnem, ni pravilno, sem si najprej poiskala pomoč in si privoščila osebne in skupinske treninge v lokalnem fitnes centru v Kopru, ki so me postopoma postavili nazaj v zdrave okvirje in dopolnili s psihološko stabilnostjo, po kateri sem vse od neljubih dogodkov hrepenela.

Svojo ljubezen do športa sem v nadaljevanju najprej nadgradila z izpitom za vaditeljico in nato registrirano inštruktorico na FZS ter svojo pod nadaljevala kot vaditeljica skupinskih treningov v okviru različnih obalnih fintesov in športnih klubov.

Sledil je preobrat: Samo moj fitnes center Fit365

Leta 2008 se mi je kot priblisk iz neba porodila ideja: ''kaj če zgradim sama svoj fitnes center?'' Ne najem, ne souporaba prostora, ne vadba na prostem. Gradnja.

In ker sem po naravi takšna, da ko si nekaj vpičim v glavo, me ne primakne nihče, sem že naslednje leto (2009) uspešno pridobila gradbeno dovoljenje in pričela z gradnjo svojega Fit365. Seveda ni šlo brez zapletov, vendar sem to burno obdobje preživela kolikor toliko uspešno in kaj hitro pričela z delom ter sprejela prve stranke.

Danes sem ponosna lastnica fitnes centra Fit365, ki (če izuzamemo korona čase) redno izvaja program:
- skupinskih vadb,
- individualnih in skupinskih EMS vadb,
- tečaj PILATES - JOGA,
- manualno terapijo,
- FIT pump
- spinning
- tečaji HMO (human movement optimization)
- delavnice Access Consciousness® (barsi, MTVSS, Temelji, DM, Access Facelift, ...)

Pri izvedbi mi pomaga moja super Ekipa365 (5 trenerjev), za katero je že več kot 5.000 vodenih treningov in 1000+ zadovoljnih strank.

Za piko na ''i'' se mi je na poti pridružila še moja Sofia.

Ni lepšega, ko nam življenje popestri otrok. Leta 2012 se mi je na poti pridružila hči Sofia, ki ni le redna obiskovalka, sedaj lahko rečem kar, ''najinega fitnesa'', ampak se občasno prelevi v čistilko, drugič v receptorko, tretjič v plesočo se kopijo mame, večino časa pa izvaja nadzor nad tem kaj počnem in kdaj pridem domov (da ji ja kaj ne uide).

Zelo sem vesela, da je ni bilo potrbeno veliko prepričevati v skupen nastop v sklopu programa spletnih treningov e-Fit365. V bistvu je komaj čakala na podobno vabilo. Veseli naju, da smo skupaj pustili zaključni pečat vsem tistim uporabnicam, ki nas boste gledale do konca.

Zaključna misel.

Trenerji nismo samo tisti, kateri pokažemo pravilno izvedbo vaje, ampak tudi nutricionisti, psihologi in motivatorji.

Do danes sem veliko strankam pomagala doseči športno-rekreativne cilje s pomočjo prilagojenih treningov in motivacije k redni vadbi, kar sem v letu 2020 v celoti postavila na glavo.

Rdečo nit poskušam graditi na prenosu znanja in izkušenj s katerimi se moje ''rekreativne soborke'' poskušajo ob globokem zavedanju sebe na noge postaviti same ter v sebi najti tisto življenjsko energijo s katero bodo dosegale nedosegljivo. Kot certificiran t.i. Access Consciousness Bars Facilitator si pomagam s pristopom ''access counsciouness'', kar v prevodu pomeni: dostop do zavedanja.

Slednji uči o uporabi zbirke različnih orodij, tehnik, verbalnih in telesnih procesov, ki nam omogočajo več zavedanja samega sebe in s tem več možnosti, da usmerjamo in spreminjamo naša življenja.

Posebno posvetilo

Ob dani priložosti bi se rada še posebej zahvalila bratu Mateju, partnerju (ravno tako) Mateju in noni Edi, ki so mi vsa ta leta in v vseh možnih oblikah stali ob strani. Večno vam bom hvaležna.