Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ime piškotka

EuCookieLaw

ASP.NET_SessionId

.ASPXANONYMOUS

DotNetNukeAnonymous

dnn_IsMobile

Google Analytics

_utma

_utmb

_utmz

_utmc

Trajanje

1 leto

Trajanje seje

3 mesece

1 ura

Trajni

2 leti

30 min

6 mesecev

Trajanje seje

Opis

Shrani uporabnikove preference

Identifikator seje uporabnika

Funkcionalni piškotek

Funkcionalni piškotek

Zapomni si uporabnikovo napravo

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami Google Analytics

Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika Google Analytics

Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo Google Analytics

Zabeleži čas trajanja obiska Google Analytics

Piškotki zunanjih spletnih mest

Ime piškotka

use_hitbox

VISITOR_INFO

YSC

PREF

PREF

NID

Trajanje

Trajanje seje

8 mesecev

Trajanje seje

Trajni

2 leti

2 leti

Opis

You Tube

You Tube

You Tube

You Tube

Google

Google

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Strinjanje o uporabi piškotkov

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.


Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.


Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih najdete na spodnjih povezavah:

Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera

Politika zasebnosti je objavljena na spletni strani www.fit365.si in je veljavna od 1.1.2021.